Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Το διάβασα. Μου άρεσε;

Ή αλλιώς, το βιβλίο της εβδομάδας.

Dan Brown - Το χαμένο σύμβολο


Ο Dan Brown έγινε γνωστός από το βιβλίο του "Ο Κώδικας Ντα Βίντσι", στο οποίο εν ολίγοις άφηνε υπόνοιες για τις αλήθειες και τα ψέματα του Χριστιανισμού και ανέφερε ότι ο Ιησούς όχι μόνο είχε παντρευτεί τη Μαρία Μαγδαληνή αλλά είχε και απογόνους. Όπως ήταν αναμενόμενο το βιβλίο είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Το ίδιο και το πρώτο του βιβλίο "Οι Πεφωτισμένοι" που αναφερόταν σε συνωμοσίες στο Βατικανό. 
Ο συγγραφέας επιστρέφει με "Το χαμένο σύμβολο", το οποίο μου φάνηκε μια προσπάθεια να επανορθώσει προς τη θρησκεία. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Ουάσιγκτον και στόχος του συγγραφέα αυτή τη φορά είναι οι τέκτονες και ο ρόλος που διαδραμάτισαν στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. Υπάρχουν αναφορές σε επιστημονικά πεδία που δίνουν τροφή για σκέψη αλλά κυριαρχεί το θρησκευτικό στοιχείο και κυρίως το χριστιανικό στοιχείο. 
Η πλοκή ήταν ενδιαφέρουσα, υπήρχε αξιόλογη αναφορά και σε κείμενα άλλων θρησκειών, τα οποία κάποιος που ενδιαφέρεται μπορεί εύκολα να τα αναζητήσει για να έχει πληρέστερη εικόνα. Το βιβλίο είναι κατ' εμέ ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, έχει ανατροπές οπότε θα έλεγα ότι αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα μυθιστορήματα μπορείτε να το συμπεριλάβετε στη λίστα σας.

Τι μου άρεσε: Οι ανατροπές στην υπόθεση
Τι δεν μου άρεσε: Που μακρηγορούσε και που σε ορισμένα σημεία δεν μπόρεσε να κρύψει το προφανές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου