Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ταξίδι με τρένο

Το σημερινό ταξίδι με το τρένο για τη Λάρισα (for business not for pleasure, δυστυχώς) με εξέπληξε ευχάριστα. Έχοντας πάνω από 5 χρόνια να ταξιδέψω με ελληνικό τρένο διαπίστωσα ότι έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται αλλαγές που λίγα χρόνια πριν δεν μπορούσαμε ούτε να διανοηθούμε. 
Να ξεκινήσω από την ιστοσελίδα της trenose που παρέχει πληροφορίες για δρομολόγια, εισιτήρια και τιμές. Αν κάνεις μια απλή εγγραφή μπορείς όντως να βρεις εισιτήρια για Αθήνα από 9 ευρώ (δεν είναι αστικός μύθος!!!). Μπορείς να κάνεις κράτηση εισιτηρίου και θέσης ενώ η ίδια δυνατότητα δίνεται και τηλεφωνικά αν και οι τιμές κλήσης είναι "τσουχτερές". 

Καφές, εφημερίδα, εισιτήρια και φύγαμε!

Hello!!!
Για το ταξίδι επέλεξα τον προαστιακό. Έφυγε στην ώρα του και έφτασε στην ώρα του, το ταξίδι ήταν ξεκούραστο χωρίς το άγχος της οδήγησης και των διοδίων. Καθαρό τρένο, άνετο που σε πηγαίνει στη Λάρισα μέσα σε 1:30 ώρα. 
Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Θεσσαλονίκης ήταν άλλη μια ευχάριστη έκπληξη. Είχε πληροφορίες σε ηλεκτρονικούς πίνακες, είχαν ανοίξει μικρομάγαζα για καφέ και εφημερίδες, μέχρι και κυλιόμενες είχε για τις πλατφόρμες. Το ίδιο και στη Λάρισα. Αν και ο χώρος αναμονής δεν είχε αλλάξει καθόλου, ως προς τα καθίσματα, τουλάχιστον υπάρχει η δυνατότητα να ενημερωθείς μέσω ηλεκτρονικού πίνακα για το δρομολόγιο σου, αν έχει καθυστέρηση ή όχι. Παρέχεται ακόμα και δωρεάν wifi για 30'! 
Από τα μειονεκτήματα ήταν η τιμή του εισιτηρίου, που ανέβηκε αρκετά. 22 ευρώ μετ'επιστροφής με τον προαστιακό. Ωστόσο θεωρώ πως όσο αυξάνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες και οι ανέσεις (και οι τιμές των διοδίων), πολλοί θα επιλέγουν το τρένο για μετακίνηση, εφόσον τους εξυπηρετεί. 

Συνταξιδιώτης ο Δημήτρης Ρήγας που επιμελήθηκε της φωτογράφησης μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου