Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Για τη σύλληψη της Χρυσής Αυγής

Η σύλληψη στελεχών της ΧΑ, μεταξύ αυτών και του αρχηγού του "κόμματος" αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα γεγονός που τους περισσότερους μας γέμισε ένα αίσθημα δικαίωσης, ικανοποίησης ίσως και χαράς.
Στην αρχή ακουγόταν σαν φάρσα. Χθες αποφυλάκισαν τον Τσοχατζόπουλο και σήμερα συλλαμβάνουν τη ΧΑ; Ωστόσο, φαίνεται πως η δικαιοσύνη κινήθηκε. Ίσως αργά, αλλά κινήθηκε.
Το πρόβλημα έρχεται κατά τη δεύτερη ανάγνωση της είδησης. Όταν η δικαίωση που νιώθουμε εμείς που λέγαμε ότι ένα τέτοιο μόρφωμα (;) κίνημα(;) θα έπρεπε να είχε τεθεί εκτός νόμου πριν καν προλάβει να μπει στη Βουλή, πηγαίνει στην άκρη.

Τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα. Βάσει νόμου οι βουλευτές προς το παρόν τουλάχιστον δεν χάνουν τη βουλευτική τους ιδιότητα. Αλλά εάν τη χάσουν θα αναπληρωθούν από τους επόμενους στην κομματική λίστα χρυσαυγίτες; Δεν θα πρέπει να υπάρξει μια τέτοια ρύθμιση ώστε το "κόμμα" να μείνει εξ ολοκλήρου εκτός Βουλής;
Κάποιοι σχολιάζουν ότι αυτοί που πραγματικά κατέστρεψαν τη χώρα είναι ακόμη εκτός φυλακής και εντός Βουλής. Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι διέφθειραν το κράτος. Αλλά με αυτό το άλλοθι ας μην υπερασπιζόμαστε δολοφόνους...

Αυτό που δεν μου άρεσε στην υπόθεση "Χρυσή Αυγή" μετά τη δολοφονία Φύσσα είναι ότι τα κανάλια, τα κόμματα κλπ λειτούργησαν σαν να ανακάλυψαν την πυρίτιδα. Και τελικά η γεύση που μου έμεινε μετά τη σημερινή σύλληψη είναι ότι αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Ακόμα και αμέσως μετά τις εκλογές. Όμως τότε όλοι περίμεναν να δουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μπάχαλο που προκαλούνε οι φασίστες και μετά να κινηθούν. Οι επιθέσεις σε μετανάστες δεν ήταν αρκετές να κινητοποιήσουν κανέναν, ας μη γελιόμαστε, ούτε καν την κοινή γνώμη. Η δολοφονία όμως ενός Έλληνα λειτούργησε ως έναυσμα για μια σειρά αποκαλύψεων, που, θα το ξαναπώ, μπορούσαν να είχαν γίνει μήνες πριν.

Κλείνω με την ελπίδα η σύλληψη να είναι η αρχή για τη διάλυση όχι μόνο της ΧΑ ως κόμμα αλλά και ως ιδεολογία που δυστυχώς έχει εδραιωθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου