Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μια όμορφη Κυριακή

Καλοκαιρία, ηρεμία ότι ακριβώς χρειάζεσαι μετά από μία "τρελή" εβδομάδα και ένα ακόμη πιο "τρελό" σαββατόβραδο. 

Την Κυριακή λοιπόν θέλοντας να απολαύσουμε τον όμορφο καιρό και να κάνουμε κάτι εποικοδομητικό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε με τον Δημήτρη την PopUp Library της ομάδας Why Not. Περί τίνος πρόκειται; Είναι μια ανταλλακτική υπαίθρια βιβλιοθήκη που στήνεται σε πάρκα της Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να "βγουν" τα βιβλία από τις βιβλιοθήκες των σπιτιών μας και να αλλάξουν χέρια μέσω της ανταλλαγής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αναγνώστες να διαβάσουν περισσότερα βιβλία! 


Γεμίσαμε λοιπόν και εμείς τις τσάντες μας, πήγαμε στο πάρκο του Ξαρχάκου και ανταλλάξαμε τα βιβλία μας με νέα βιβλία που περιμένουν υπομονετικά να τα διαβάσουμε. 
Η PopUp Library είχε στηθεί από το πρωί με αποτέλεσμα ο κόσμος να πηγαίνει και να έρχεται, να έχει φέρει κουβερτούλες και τραπεζομάντηλα για να κάνει στο πάρκο το πικ νικ του διαβάζοντας κάποιο από τα βιβλία ή τα περιοδικά, να πίνει τον καφέ του... Ήταν γενικότερα μια χαλαρή και όμορφη κατάσταση που σε γεμίζει αισιοδοξία ότι το μέλλον θα είναι μακριά από τα λάθη του παρελθόντος. 
Η Ομάδα είχε διοργανώσει παράλληλες εκδηλώσεις, έτσι, εμείς τουλάχιστον το απόγευμα, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε μια ορχήστρα έγχορδων αποτελούμενη από παιδιά και νέους, που μας ταξίδεψε στους ήχους της κλασικής μουσικής κάτω από τα δέντρα του πάρκου. 
Θα κρατήσω τα λόγια της μαέστρου ότι η συγκεκριμένη μουσική οφείλει πλέον να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε, από τα πάρκα και τους δρόμους και να βγει από τα Μέγαρα, στα οποία συνηθίσαμε να την ακούμε!  
Οι εικόνες που μου έμειναν: κόσμος στο χορτάρι και στα παγκάκια να διαβάζει υπό τους ήχους κλασικής μουσικής, ποδήλατα να πηγαινοέρχονται και γονείς να προτρέπουν τα παιδιά τους να ανταλλάξουν τα βιβλία τους. Δεν κατάφερα να τα αποτυπώσω όλα αυτά αλλά οι φωτογραφίες δίνουν μια γεύση!

Και εις ανώτερα!

PopUp Library

Η ορχήστρα προετοιμάζεται
Διαβάζοντας για ταξίδια
Κλασική μουσική στο πάρκο
Προετοιμαζόμαστε για το χειμώνα!

1 σχόλιο: