Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Mia Birra και γρήγορα


Η μπυραρία "Mia Birra" στη Σοφούλη, απέναντι από το Ναυτικό Όμιλο Καλαμαριάς είναι σίγουρα ένα μέρος έξω από τα συνηθισμένα. Πήγα εκεί την Κυριακή και η αλήθεια είναι ότι είχα καιρό να βρεθεί σε μια μπυραρία που θυμίζει περισσότερο pub και λιγότερο επίσημο εστιατόριο. 

Το "έμβλημα" του μαγαζιού είναι ένα σηκωμένο χέρι, που προφανώς αναφωνεί "Μια μπύρα και γρήγορα". Ένα μικρό μαγαζί, προσεγμένο, με διακόσμηση αρμόζουσα σε μπυραρία και με αυτό εννοώ ότι μου έκαναν εντύπωση και οι "πινακίδες" με μάρκες από διάφορες μπύρες αλλά και το ντεκόρ στους τοίχους που εξηγούσε όχι μόνο πώς παρασκευάζεται μια μπύρα αλλά και σε τι θερμοκρασία πρέπει να πίνεις την κάθε ποικιλία μπύρας και με ποιο συνοδευτικό (άσχετα βέβαια αν εμείς δεν πρόκειται ποτέ να ακολουθήσουμε αυτές τις συμβουλές). 
Ο κατάλογος με τις μπύρες ήταν αρκετά μακρύς, κυρίως με τσέχικες, γερμανικές και λιγότερο βέλγικες και σε λογικές τιμές (δλδ δεν ήταν πιο φτηνά αλλά ούτε και πιο ακριβά από άλλες μπυραρίες). Το φαγητό και αυτό το ίδιο και τα λουκάνικα που δοκίμασα ήταν αρκετά νόστιμα. 
Τώρα που φτιάχνει και ο καιρός, τα τραπεζάκια έξω είναι ότι πρέπει για τα ανοιξιάτικα βράδια. 

Μην περιμένετε θέα θάλασσα. Περισσότερο θα έλεγα θέα στη Θεσσαλονίκη (νέα παραλία, Μακεδονία Παλάς, Λευκός Πύργος, Κάστρα). Και μετά την μπυροποσία κάντε και μια βόλτα στην σκάλα του Ναυτικού Ομίλου για να χαζέψετε την πόλη από μακριά!



Στην χθεσινή μας έξοδο επέλεξα την τσέχικη μπύρα Zubr Dark, με 4,5% αλκοόλ και ο Δημήτρης την βέλγικη trappist Grimbergen Blonde, με έμβλημα το πουλί του Φοίνικα και 6,5% αλκοόλ. (Σημ. Η βέλγικη μου άρεσε περισσότερο)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου