Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Νέα σεζόν ξεκινάει


Εντάξει, μπορεί τυπικά το καλοκαίρι να μην έχει τελειώσει αλλά μετά από 15 μέρες ξεκούρασης για εμένα προσωπικά ξεκινάει η νέα σεζόν. 
Ας κάνουμε μια επισκόπηση τι είδαμε αυτό το καλοκαίρι:

Ο Ιούνιος ξεκίνησε δυναμικά με το γαμήλιο ταξίδια σε Ισπανία, Λονδίνο, Αμβέρσα και Παρίσι. 
Η Μαδρίτη είναι μια ανοιχτή πόλη, με πολύ πράσινο, όμορφα κτίρια, καλό φαγητό και ευγενικούς ανθρώπους. 

Το Πάρκο Ρετίρο

Άποψη από το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης

Queso y jamon. Παραδοσιακά ισπανικά
 Για το Λονδίνο δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Κάθε επίσκεψη και μια καινούρια έκπληξη. Μια μεγαλούπολη που δεν θα σε κουράσει ποτέ.


Το βιβλιοπωλείο Word of the Water θα το βρείτε αραγμένο σε ένα κανάλι δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό Paddington. Είναι ένα ολλανδικού τύπου πλοιάριο που έχει κυρίως παλιά ή μεταχειρισμένα βιβλία. Δείτε και τη σελίδα του στο facebook.

Word of the Water
Από το Λονδίνο φύγαμε με το Eurostar, το γρήγορο τρένο που περνάει κάτω από τη θάλασσα της Μάγχης (μπορεί να ακούγεται τρομακτικό αλλά διαρκεί μόνο 20 λεπτά και δεν βλέπετε απολύτως τίποτα!!!), για να πάμε Βρυξέλλες και από εκεί Αμβέρσα. Η Αμβέρσα είναι μια όμορφη φλαμανδική πόλη, που έχει διατηρήσει αυτό το χαρακτήρα. Από τα κανάλια της διέρχονται πλοία από και προς το Βορρά και η πόλη φαίνεται πως αγαπάει την εγγύτητα της με το υγρό στοιχείο.

Grote Markt στην Αμβέρσα

Το Παρίσι, πάντα ξεχωριστό και πάντα σε αφήνει χωρίς πολλά να πεις.

Tour Eiffel

Η γέφυρα με τις κλειδαριές της αγάπης

Και ξανά ο Πύργος

Λονδίνο, Τάμεσης
Τον Ιούλιο η μοίρα το φερε και ξαναβρεθήκαμε με το Δημήτρη στο Λονδίνο. Για δουλειά, υποτίθεται. Θα καλύπταμε τηλεοπτικά μια έκθεση ελληνικών τοπικών προϊόντων, η οποία όμως αναβλήθηκε. Τα εισιτήρια ωστόσο μας τα είχαν βγάλει οι διοργανωτές και έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε μερικές μέρες ακόμη διακοπές, παρέα με φίλους. Αυτή τη φορά επισκεφτήκαμε το Cambridge, την μεγάλη πανεπιστημιούπολη, με χώρους τους οποίους ζηλεύεις και σκέφτεσαι γιατί να μην είναι και εδώ έτσι. Στο δρόμο μας προς το Cambridge είχαμε την ευκαιρία να δούμε και την παλαιότερη ξύλινη εκκλησία του κόσμου. Την St. Andrews Church Greensted. Δείτε και τη σελίδα της για πληροφορίες και φωτογραφίες.

St. Andrews Church

Βιτρό στην ξύλινη εκκλησία

Ένας από τους χώρους των Πανεπιστημίων του Cambridge

Πορταριά και στο βάθος Μακρινίτσα
Τον Αύγουστο, που καθώς φαίνεται τα πάντα ερημώνουν, είπαμε και εμείς να κάνουμε ένα διάλειμμα από την εκπομπή. Καταφέραμε να ξεκλέψουμε και τρεις μέρες για να δούμε τις ομορφιές του τόπου μας. Ξεκινώντας από το Πήλιο, βρεθήκαμε στη Μακρινίτσα και την Πορταριά και απολαύσαμε δροσιά αλλά και τα υπέροχα γλυκά του κουταλιού. Συνεχίσαμε την εκδρομή μας στον Παλαιό Παντελεήμονα, ένα όμορφο, γραφικό χωριό στην Πιερία με όχι και τόσο φιλόξενους κατοίκους, επιτρέψτε μου να πω. Επισκεφτήκαμε το Κάστρο του Πλαταμώνα, που χρόνια τώρα το βλέπουμε αγέρωχο πάνω από την Εθνική αλλά μέχρι τώρα δεν το είχαμε δει από κοντά. Δείτε και τις σχετικές πληροφορίες εδώ. Από εκεί συνεχίσαμε για τα Πριόνια και την Ι.Μ Αγ. Διονυσίου για να θαυμάσουμε και τον Όλυμπο. 
Γλυκά κουταλιού στη Μακρινίτσα

Ο "Μουντζούρης" που μας ταξιδεύει μέχρι τις Μηλιές Πηλίου

Τμήμα του Κάστρου του Πλαταμώνα

Θέα από το Κάστρο του Πλαταμώνα


Και τώρα καλή σεζόν να έχουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου