Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Books vs Βιβλία

Το βιβλίο στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι μια ακριβή ενασχόληση. Μπορεί φυσικά οι τιμές τα τελευταία χρόνια να έχουν πέσει, υποθέτοντας λόγω της καλής θέλησης των εκδοτικών οίκων και των βιβλιοπωλείων ωστόσο, αν τις συγκρίνεις με τα ευρωπαϊκά δεδομένα εξακολουθούν να είναι υψηλές. 

Τα πρόσφατα Bazzar που λειτουργούν κυρίως στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν ορισμένους τίτλους σε πολύ χαμηλές τιμές αλλά δύσκολα θα βρεις πρόσφατες κυκλοφορίες. Οπότε επιλέγεις ένα βιβλιοπωλείο για να βρεις αυτό που θέλεις (και θα συνιστούσα να προτιμάμε τα μικρά βιβλιοπωλεία του τόπου μας που στις περισσότερες περιπτώσεις κάνουν εξαιρετική δουλειά). Εκεί, και βάσει των τιμών που δίνουν οι εκδοτικοί οίκοι θα πρέπει να πληρώσεις από 8 με 10 ευρώ έως 18 με 20 ευρώ, ανάλογα το βιβλίο. Ή διαφορετικά θα ψάξεις αυτό που θέλεις και θα γυρίσεις σπίτι σου, θα ανοίξεις την Amazon και θα κάνεις την παραγγελία (και αν έχεις και δικό σου άνθρωπο σε χώρα με free shipping δεν θα σε νοιάζουν ούτε τα μεταφορικά!!!)
Δείτε ενδεικτικά παρακάτω δύο από τα βιβλία που θέλω να διαβάσω και τη διαφορά στην τιμή:

Να σημειώσω ότι στις ελληνικές εκδόσεις οι τιμές είναι οι χαμηλότερες, βάσει σύγκρισης σε διάφορα βιβλιοπωλεία με site. 
Και διερωτώμαι... Γιατί αυτός που θα θελήσει να διαβάσει το βιβλίο στη γλώσσα του θα πρέπει να πληρώσει περισσότερο; Τι πρέπει άραγε να γίνει ώστε και να ενισχύσουμε την εγχώρια αγορά του βιβλίου αλλά και να βοηθήσουμε τους αναγνώστες ώστε να αγοράζουν περισσότερο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου