Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο υπουργός σερβιρίστηκε μόνος του


Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στην Κύπρο, για να συμμετάσχω σε ένα συνέδριο για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχείρησεων. 
Ενδιαφέρον θέμα, επίκαιρο, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε λίγο στην Ελλάδα θα ψάχνουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με το κιάλι. 
Σήμερα ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση δεν ήταν τόσο οι τοθετήσεις κατά τις συνεδρίες αλλά το γεύμα. Όχι επειδή περιελάμβανε γευστικά κυπριακά φαγητά αλλά επειδή μαζί με τους δημοσιογράφους και τους δεκάδες συνέδρους έφαγε και ο Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης. Θα μου πείτε σιγά το σπουδαίο. Το σπουδαίο είναι ότι σηκώθηκε και σερβιρίστηκε μόνος του. Ναι, όπως το ακούτε. Δεν περίμενε καμία ορδή σεφ να βρεθεί πάνω από το κεφάλι του και να του σερβίρουν ξεχωριστό φαγητό. Πήγε στον μπουφέ, διάλεξε ότι ήθελε και επέστρεψε στο τραπέζι του για να φάι. 
Και το πιο ωραίο; Αν αργούσε λίγο ακόμη στο γεύμα θα έμενε όρθιος ή θα μοιραζόταν το τραπέζι με τους "κοινούς θνητούς", κάτι που φυσικά αρνούνται να κάνουν οι δικοί μας πολιτικοί, από το δήμαρχο στο πιο μικρό χωριό μέχρι και τους Υπουργούς. 
Ένα μπράβο στον Υπουργό της Κύπρου λοιπόν, ο οποίος και σερβιρίστηκε μόνος του και χωρίς 30 παρατρεχάμενους και ασφαλίτες τριγυρνούσε στους χώρους του συνεδρίου και συνομιλούσε με όλο τον κόσμο και αποκάλεσε το τραπεζικό σύστημα ανεύθυνο επιρρίπτοντας του ευθύνες για την οικονομική κρίση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου